Lezing 100 cols tocht – Fred Charité

De 100 cols tocht is misschien wel de zwaarste fietstocht ter wereld. De tocht volbrengen is echt een ongelooflijke prestatie. Deze acht maal volbrengen grenst aan waanzin. Maar Fred is gewoon helemaal gek op fietsen en deze tocht is behalve ontzettend zwaar ook heel erg mooi. Vier maal volbracht hij de tocht op de Santos Race Lite met er achter een Radical design karretje.

We zijn ontzettend trots dat we deze levende legende mogen ontvangen bij Beagle Bikes. Fred neemt zijn fiets mee als ook het bepakte karretje, hij zal laten zien wat en vooral hoe hij alles meeneemt. Uiteraard heeft hij na meer dan 50.000 fietskilometers duidelijke ideeën, gebaseerd op heel veel ervaring.

Heden ten dage fiets hij op uitnodiging van Santos met Pendix-ondersteuning. Fred test graag voor de mannen uit Nieuw Vennep en geeft hele waardevolle feedback. Over de Pendix is hij na 10.000 test kilometers overigens heel erg enthousiast, en deze kilometers waren niet vlak. Zelfs een beklimming van 20% met karretje en al was niet te veel.

De lezing vond plaats op 11 juli 2019 van 19.30 tot 21.00 uur en was uiteraard bij Beagle Bikes.