Cursussen Smartphone navigatie – maandelijks

Heb je nog niet eerder met GPS genavigeerd, of heb je al een GPS-apparaat maar ben je er nooit echt vrienden mee geworden? Dan is het uitproberen van een offline navigatie-app op je smartphone een kleine stap om eens kennis te maken met de voordelen van Smartphone GPS-navigatie op reis.

Je hebt met een smartphone namelijk een volwaardig GPS-apparaat op zak! Met een degelijke hoes kan de smartphone op het stuur bevestigd worden, en met een kleine powerbank in de stuur- of bovenbuistas houdt de smartphone het met gemak een hele dag vol.

Wil je alle mogelijkheden leren kennen van Smartphone GPS-navigatie? Meld je aan voor één van onderstaande cursussen Smartphone GPS-navigatie.

aanmelden voor Android (maandelijks op zondagochtend, van 9:00 tot 12:30)
aanmelden voor iPhone (maandelijks op zondagmiddag, van 13:30 tot 17:00)

Fietsen en wandelen wordt nog leuker!

Doordat je met GPS en digitale kaarten veel meer informatie over de omgeving hebt, zul je onderweg veel meer gaan ontdekken. Dwalen in plaats van verdwalen! Bovendien kun je onderweg heel makkelijk een bakker, supermarkt, camping, café of pinautomaat vinden.

Geen internet nodig met een offline navigatie-app.

Met de juiste navigatie-app, waarbij je de landkaarten –offline– op je smartphone kunt zetten, is er onderweg geen mobiel internet nodig. Hierdoor spaar je in het buitenland de hoge internetkosten uit, en heb je geen last van slecht internetbereik in afgelegen gebieden. Bovendien kun je de smartphone in vliegtuigmodus zetten zodat de batterij langer mee gaat.

Wat je leert tijdens de cursus:

  • navigeren met de smartphone,
  • het downloaden van bekende fietsroutes,
  • maken van eigen routes,
  • weer- en schokbestendig bevestiging op het stuur,
  • en het onderweg volhouden van de batterij (powerbank, naafdynamo en/of zonnecel)

Voorbereiding

Ter voorbereiding wordt een deel van het cursusmateriaal (digitaal) opgestuurd om thuis alvast mee te oefenen. Hierdoor kan er tijdens de cursus/workshop veel meer behandeld worden. Houdt er rekening mee dat je hiervoor enkele uren nodig zult hebben. Na afloop van de cursus krijg je het volledige cursusmateriaal (digitaal) opgestuurd, zodat je alles nog eens op je gemak kunt oefenen.

Praktische informatie
Locatie: Beagle Bikes • Wittevrouwenstraat 42 • Utrecht.
Kosten: €45 voor de cursus. Daarnaast betaal je rond de €10 voor de offline navigatie-app, aan te schaffen via de App- of Play Store.

De cursus wordt gegeven door Johan Blom (kijk ook alvast op zijn website gpsfietser.nl)

Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt!

Geen reactie's

Geef een reactie