Bikepacking is voor de avonturiers. Santos heeft de ultieme fietsen voor deze daredevils. Bij Beagle bikes zijn we ervaringsdeskundig en hebeen alles in huis voor de bikepacker.

De Cross Lite

Santos Cross Lite de gravelracerDe Cross Lite is een van onze favoriete fietsen; stoer, lekker direct sturen, licht en geen gepruts. Waar de gemiddelde vakantiefietser in de remmen knijpt, begint menig Bikepacking-fanaat pas op gang te komen. Kleine technische paden in de bergen of de bossen zijn het terrein waar ze zich echt prettig voelen, zo ook de Cross Lite. Lekker scheuren over de gravelwegen van de “Great Divide” is voor menigeen het gedroomde avontuur, voor de Cross Lite is het thuiskomen.

 

De fiets is extreem onderhoudsarm met de Rohloff en Riem, laat de modder maar komen. De schijfremmen zorgen voor ongekende remkracht die perfect te doseren is onder alle weersomstandigheden. Het frame laat ruimte voor banden van 40 tot 60mm brede banden dus lekker scherp fietsen of comfort kan allebei. Ook is het mogelijk om er diverse bagagedragers op te monteren en de fiets dus te transformeren tot volwassen reisfiets, aan het frame zal het niet liggen, die is natuurlijk oersterk en stabiel.

 

Er zijn diverse vorken voor de Cross Lite, full carbon of staal, al dan niet geveerd, het zijn allemaal mogelijkheden. Het schakelen kan middels een conventionele draai-shifter maar ook met race-shifters. Uiteraard hebben wij diverse modellen van de Cross Lite in huis, waaronder een hele bijzondere: die van Johan (waarover hij breed kan verhalen). We adviseren je ontzettend graag met het maken van alle keuzes. De prijs is een vanaf prijs en afhankelijk van de keuzes die je maakt.

 

Zie hier een mooi filmpje van een echte Bikepacker over de Cross Lite

 

Prijzen

Rohloff Riem Schijfrem race stuur – v.a. €6640,-
Rohloff Riem Schijfrem recht stuur – v.a. €6540,-

 

+ Licht

+ Sportief

+ Multifunctioneel

+ Rohloff naaf, betrouwbaar en weinig onderhoud

+ Schijfremmen

+ Ruimte voor brede banden

+ Vast of geveerde vork (Rockshox of Lauf)

– Geen Pinion optie