Lezing Alleen door Afrika – 6 maart ’24

 
De opzienbarende reis van Kazimierz Nowak (1931-1936)

In de jaren dertig van de vorige eeuw doorkruiste een Poolse journalist op zijn fiets, per kano en op een dromedaris heel Afrika op eigen kracht. Hij reisde meer dan 40.000 kilometer, zonder noemenswaardig budget en deed er meer dan vijf jaar over om weer thuis te komen. Kazimierz Nowak ontmoette onbekende stammen, hebzuchtige kolonialen en ‘wilde’ dieren. De zelfverklaarde journalist reist om den brode, in Europa woedt een grote economische crisis.

Zijn verhaal is zo onwaarschijnlijk dat het moeilijk te geloven is. Gelukkig is het door hem zelf gedocumenteerd dankzij de vele foto’s die hij maakte (en die we te zien zullen krijgen op deze avond met de auteur van het boek Alleen door Afrika,Tom Ysewijn).

We komen te weten te komen wie deze man was, wat de hedendaagse relevantie is van zijn verhaal, en hoe hij er in godsnaam in geslaagd is om dit alles te overleven op zijn fiets.

Maak alvast kennis met Kazimierz op https://kazimierznowak.be/ Het boek Alleen door Afrika kun je via de website bestellen maar het kan ook tijdens de lezing worden gekocht (desgewenst gesigneerd door de schrijver).

Woensdagavond 6 maart, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De lezing wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. De lezing wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Daarnaast zenden we de lezing ook live uit middels ZOOM, zodat je desgewenst vanuit thuis mee kunt kijken en luisteren. Er zijn een beperkt aantal plekken in de winkel beschikbaar, dus wees er snel bij. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom.