Cross Lite johan in Australie. Bikepacking.

Lezing Bikepacking – 15 maart

Johan houdt vooral van fietsen over onverharde wegen, weg van de drukte. Dat heet tegenwoordig bikepacking. Hij gaat elk jaar meerdere maanden op pad met zijn geliefde Santos 4.29 die helemaal is getransformeerd tot de ultieme Bikepacking machine. De manier waarop Johan reist is de uitkomst van decennialang vakantiefietsen. Ooit begon hij op een klassieke stalen fiets met conventionele tassen, waarbij hij de traditionele routes volgde. Een wereldreis op de fiets volgde al snel.

Johan heeft zich daarna verdiept in navigeren met extreem gedetailleerde kaarten. Dit opende een hele nieuwe wereld van onverharde paadjes. Inmiddels geeft hij al jaren navigatie-cursussen onder de naam GPSfietser.

Tijdens de lezing vertelt Johan over de inrichting van zijn fiets, het materiaal en de navigatie. Wat neemt hij mee en vooral wat laat hij thuis. Of je nou geïnteresseerd bent en vol met vragen zit of al heel ervaren en het leuk vindt gelijk gestemde te ontmoeten, iedereen is meer dan welkom.

De lezing is op 15 maart van 19.30 tot 21.00 bij Beagle bikes. In de winkel is er plek voor 20 deelnemers. Daarnaast zenden we de lezing uit middels Zoom.

Meld je hier aan:

 

 

Navigeren met de smartphone?

Op maandagavond 20 februari geeft Johan een online-lezing over Smartphone GPS-navigatie. Hierin vergelijkt hij de betere navigatie-app op je smartphone met een GPS-toestel, de papieren kaart en andere – in zijn ogen minder geschikte – populaire navigatie-apps zoals Komoot en Maps.me (Organic Maps). Ook komt stroomvoorziening en stuurbevestiging uitgebreid aan bod.