Lezing IJzeren Gordijn – 21 oktober

Willemijn Lambert fietste in de zomer en najaar van 2019 6,000km van de Iron Curtain Trail (totaal is de route 10,000 km). Van Noord-Noorwegen, Finland noord-zuid, Estland, Letland, Litouwen, Kaliningrad, Polen, over de voormalige Duits West-Oost grens tot aan Tsjechië.

Bijna 50 jaar lang was het IJzeren Gordijn een fysieke barrière in Europa. Ruim 10.000km, van de Barentszee tot de Zwarte Zee liep een muur van versperringen en soms zelfs mijnenvelden. De versperringen zijn opgeruimd, en op de meeste plaatsen bestaat er geen barrière meer. Maar de historie is hier en daar nog steeds zichtbaar in bewaard gebleven stukken muur, bunkers en wachtposten. Opdat wij niet vergeten….

Deze lange route voert door alle mogelijke landschappen, van arctisch tot subtropisch, van eindeloze bossen tot eindeloze graanvelden. Op veel plaatsen heeft de natuur 50 jaar lang zijn gang kunnen gaan, en dat leidde tot bijzondere, beschermde gebieden. Meer informatie over de route is te vinden op de website van de Europafietsers.

Donderdagavond 21 Oktober, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De lezingen wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Je kunt fysiek aanwezig zijn of je kunt online via zoom kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden.