Lezing Katharen-Basken fietsroute – 7 december

Van Narbonne naar Biarritz

Beagle bikes organiseert in samenwerking met de Stichting Europafietsers een lezing over de Katharen-Basken fietsroute. De lezing wordt gegeven door Peter van Rossum, de maker van de route.

De route voert langs de historische plekken die een grote rol hebben gespeeld in de opkomst, maar vooral in de ondergang van de Katharen. De noordelijke route doet vooral steden en dorpen aan, zoals Minerve, Carcassonne, Bram, Mirepoix en Foix. De zuidelijke route gaat langs de legendarische Katharenburchten als Peyrepertuse, Quéribus en Montségur.
 
Proef de sfeer van de middeleeuwen als de dreigende contouren van een Katharenburcht plotseling hoog boven je opdoemen in de ochtendmist. Geniet van het welverdiende uitzicht vanaf zo’n burcht, na een stevige klim in het kleinste verzet, gevolgd door een fikse wandeling naar de top.

Meer over de route is te vinden op de website van de Europafietsers

Woensdagavond 7 december, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De presentatie zal bij Beagle Bikes (Wittevrouwenstraat 42 in Utrecht) worden gegeven op 7 december, van 19.30 tot 21.00. We gaan de lezing ook live uitzenden middels ZOOM, zodat je vanuit thuis mee kunt kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom.