Lezing Kristiansroute – 10 mei

Vanaf april 2022 vaart er een nieuwe veerboot van Eemshaven naar Kristiansand. Overigens vertrekt deze veerboot medio april 2023 vanuit Cuxhaven en vanaf juni 2023 vanuit Emden (makkelijk te bereiken met veerboot vanuit Delfzijl).

Momenteel wordt er door Gea van Veen gewerkt aan een ‘aanlooproute’ van Kristiansand naar Oslo, het startpunt van Het Olavspad. Gea van Veen is de auteur van beide routes. Van Het Olavspad zijn al een tijdje routeboekjes verkrijgbaar, en de publicatie van de gids van de Kristiansroute wordt in juni 2023 verwacht.

Kristiansroute

De Kristiansroute is een prachtige route van Kristiansand, langs de scherenkust van zuidoost Noordwegen (de “Noorse Rivièra”), naar Oslo. Onderweg fiets je langs mooie zandstranden en indrukkende fjorden, door pittoreske vissersdorpjes met charmante witte huisjes. Deze regio staat bekend als ‘het glimlachende zuiden’ met de meeste zonuren van heel Noorwegen.

De route volgt onder andere delen van de North Sea Cycle Route, de oude E18 en twee pelgrimspaden, Borgleden en Tunsbergleden.

Woensdagavond 10 mei, 19:30 – 21:00. 

De lezingen wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Alle fysieke plekken in de winkel zijn al vol, maar je kunt je nog opgeven om online via zoom mee te doen. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. De kosten bedragen respectievelijk €7 en €3.