Lezing De Sultans trail – November 2021

De Sultans trail is een geweldige fietsroute van Wenen naar Istanbul. Iris Bezuijen & Sedat Çakır hebben de Sultans trail gemaakt. De route is gebaseerd op de historische route van Sultan Suleyman langs de Douna. De tocht gaat door gebieden met een rijke historie: dwars door de Balkan naar de Oriënt met als einddoel het prachtige Constantinopel.

Meer informatie over de route vind je op de websites van de Sultans trail en de Europafietsers.

Woensdagavond november ’21, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De lezing wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Wegens corona mogen daar echter maar een paar toehoorders bij aanwezig zijn. Daarom gaan we de lezing ook live uitzenden middels ZOOM, zodat je vanuit thuis mee kunt kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. (Middels een loting bepalen we wie er in de winkel bij kan zijn.) Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden.

Informatie Sultan’s Trail

Deel 1 vanaf Wenen tot aan Belgrado volgt voornamelijk de Donau met uitzondering van Székesfehérvár in Hongarije en Đakovo in Kroatië, omdat beide steden een rol gespeeld hebben tijdens de belegeringen van Wenen. Ze zijn van strategisch en historisch belang voor de Osmaanse geschiedenis in centraal Europa en daarom opgenomen in de route.

 

 

Deel 2 vanaf Belgrado kent veel afwisselende landschappen waardoor de fietsroute bepaald niet saai is. Van natuurschoon, cultuur en idyllische fietspaadjes komt men niets te kort. Ook de klimmers kunnen hier in Servië hun hart ophalen; gelukkig goed te doen. Verder geeft de afwisseling van landen ook een extra dimensie, maar vergeet niet een visum mee te nemen voor degene die tot aan Istanbul fietst. Verder leent de route zich uitstekend voor de wereldfietsers op weg naar Azië.