Lezing Sultans, Sufi & Rumi trail – 17 april ’24

 

Van Wenen naar Instanbul, door naar Konya of zelfs tot Oezbekistan

De Sultans trail is een geweldige fietsroute van Wenen naar Istanbul. De route is geïnspireerd op de veldtocht van Sultan Kara Mustafa Pasja, die Wenen belegerde in 1683. De tocht gaat door gebieden met een rijke historie: dwars door de Balkan naar de Oriënt met als einddoel het prachtige Constantinopel.

De Sufi trail is een fietstocht van Istanbul tot Konya, zon 800km. Het loopt door prachtige natuur en idyllische oude dorpjes met monumentale moskeeën, verborgen schatten en zelfs een onderwaterstad in İznik, waar het christendom begon, en een ondergronds stadje in Han. De mystieke sfeer is zeer aanwezig in de verborgen oude paden waar vroeger karavanen passeerden.

De Rumi trail gaat verder waar de Sufi trail eindigt en brengt je helemaal tot in Oezbekistan. In Turkije is er naast de Rumi Trail vanaf Konya ook de Mecca Trail ontwikkeld die naar het zuiden voert via Jordanie naar Mecca. De website hiervoor is meccatrail.com.

 

De makers van deze drie fietsroutes, Iris Bezuijen en Sedat Çakır, vertellen je alle ins en outs tijdens deze lezing. Meer informatie over de route vind je op de websites van de Sultans trail en de Europafietsers.

 

Woensdagavond 17 april, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De lezing wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Tevens gaan we de lezing ook live uitzenden middels ZOOM, zodat je vanuit thuis mee kunt kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. 

 

 

Informatie Sultan’s Trail

Deel 1 vanaf Wenen tot aan Belgrado volgt voornamelijk de Donau met uitzondering van Székesfehérvár in Hongarije en Đakovo in Kroatië, omdat beide steden een rol gespeeld hebben tijdens de belegeringen van Wenen. Ze zijn van strategisch en historisch belang voor de Osmaanse geschiedenis in centraal Europa en daarom opgenomen in de route.

 

 

Deel 2 vanaf Belgrado kent veel afwisselende landschappen waardoor de fietsroute bepaald niet saai is. Van natuurschoon, cultuur en idyllische fietspaadjes komt men niets te kort. Ook de klimmers kunnen hier in Servië hun hart ophalen; gelukkig goed te doen. Verder geeft de afwisseling van landen ook een extra dimensie, maar vergeet niet een visum mee te nemen voor degene die tot aan Istanbul fietst. Verder leent de route zich uitstekend voor de wereldfietsers op weg naar Azië.

Voor meer informatie kun je terecht op de websites Sultans Trail en Europafietsers.