Lezing Smartphone GPS-navigatie – 4 Maart en 2 April

Deze enthousiasmerende lezing over navigeren met de smartphone is gericht op de tourfietser en wandelaar, met veel praktische tips en voorbeelden. Er wordt een vergelijk gemaakt met een regulier GPS-toestel (Garmin, Wahoo, Bryton, Mio, e.d.) en populaire navigatie-apps zoals Komoot, Maps.me, MapOut, Pocket Earth en OsmAnd. Ook komt stroomvoorziening en stuurbevestiging uitgebreid aan bod. 

Leerzaam voor iedereen die fiets- of wandeltochten maakt en onderweg meer wil ontdekken, ook dichter bij huis. Nooit meer verdwalen maar onbekommerd dwalen!

De online-lezing is op maandagavond 4 maart en op dinsdagavond 2 april, en het begint om 19:30. Meld je aan  middels onderstaande knop of scroll nog iets verder door voor meer info over de cursussen.

 

Cursussen

Mocht je nu al of na de lezing overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van navigeren met de smartphone dan kun je je opgeven voor een cursus middels onderstaande links:

Utrecht (Beagle Bikes) en Nieuw Vennep (Santos)


Elst (Fietsvakantiewinkel)

 

Waarom en hoe navigeren met de smartphone?

Volwaardig GPS-toestel op zak

Met de juiste offline navigatie-app – dus geen google maps! – heb je met een smartphone een volwaardig GPS-apparaat op zak! Sterker nog, vanwege de grotere én gedetailleerdere kaart werkt een smartphone voor de wandelaar en tourfietser vaak beter dan een GPS-toestel. Met de duidelijke kaart van een goede navigatie-app heb je in feite een zeer gedetailleerde – veredelde papieren – kaart bij je en zul je nooit meer verdwalen (ook als je geen internet-bereik hebt!). 

Er zijn talloze apps waarmee je kunt navigeren. Veel daarvan schieten voor de reiziger echter te kort. Een goede app voor de recreant moet bovenal duidelijke kaarten hebben waarbij juist de kleine weggetjes goed zichtbaar zijn. Daarnaast is het zoeken en beheren van interessepunten heel belangrijk (campings & accommodatie, eten, winkelen, bezienswaardigheden, etc.). Het importeren van een bestaande route (GPX-track) is uiteraard een vereiste en daarnaast moet het berekenen van routes met de navigatie-app flexibel zijn en de routes moeten opgeslagen kunnen worden voor later gebruik.

Fietsen en wandelen wordt nog leuker!

Doordat je met GPS en digitale kaarten veel meer informatie over de omgeving hebt, zul je onderweg veel meer gaan ontdekken. Dwalen in plaats van verdwalen! Bovendien kun je onderweg heel makkelijk een bakker, supermarkt, camping, café of pinautomaat vinden. Er gaat echt letterlijk een wereld voor je open.

Geen internet nodig met een offline navigatie-app.

Met de juiste navigatie-app, waarbij je de landkaarten –offline– op je smartphone kunt zetten, is er onderweg geen mobiel internet nodig. Hierdoor spaar je in het buitenland de hoge internetkosten uit en heb je geen last van slecht internetbereik in afgelegen gebieden. Bovendien kun je de smartphone in vliegtuigmodus zetten zodat de batterij net iets langer mee gaat.

Stuurbevestiging en stroomvoorziening

Met een degelijke hoes kan de smartphone op het stuur bevestigd worden, en met een kleine powerbank in de stuur- of bovenbuistas houdt de smartphone het met gemak een hele dag vol.