Twee lezingen door Spinning South – 24 & 25 augustus

Frank en Jacinta, Nederlander en Belg, 30 jaar samen. Zij fietsten in ruim twee jaar en zo’n 28.000 km van Noord- naar Zuid-Amerika, van Vancouver tot Vuurland.

Zij geven twee lezingen over hun belevenissen:

  1. De eerste lezing gaat over of het eng is om op wereldreis te gaan. 
  2. De tweede lezing gaat over de tocht zelf.

 

 

24 Augustus: Op wereldreis. Is dat eng? 

Terug in Europa, na ons fietsavontuur van Noord- naar Zuid-Amerika gedurende ruim twee jaar (28.000 km), is de meest gestelde vraag: was het niet ontzettend eng? Maar ja, wat is eng? Wat versta jij onder eng? En ja, het was zeker af en toe eng! Maar wat dan, en hoe gaan wij ermee om. Deze lezing bevat 90% ander materiaal dan de lezing over de route zelf. Er is nog zoveel te vertellen. Kom jij ook luisteren en huiveren? Maar vooral ook, laat je inspireren en enthousiasmeren!

25 augustus: fietsen van Vancouver tot Vuurland

Jacinta en Frank nemen je mee van Vancouver over de Rocky Mountains helemaal tot in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, Vuurland. Over de Rocky Mountains, tropisch Amerika, de Andes en de Carretera Austral.

Met weinig fietservaring en nooit gekampeerd tijdens de enkele eerdere fietsvakanties , kiezen ze toch niet de gemakkelijkste weg. Ontdek met hen waarom ze wildkamperen of bij een kerk slapen, welke landen wel en niet hun hart hebben gestolen, waarom ze niet voor de kust kiezen maar eigenlijk zoveel mogelijk de Rocky Mountains en Andes volgen.

19:30 – 21:00. Fysiek én online!

De lezingen wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. Je kunt fysiek aanwezig zijn of je kunt online via zoom kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden.

 

Meer info over Frank en Jacinta en hun tocht

Voor ze aan deze tocht begonnen waren Frank en Jacinta allebei echte carrière beesten, leven om te werken. Ze hadden enkele korte fietsvakanties gedaan, nooit langer dan 10 dagen, nooit met kamperen. “De voor vertrek geschatte 18.000km werden er ruim 28.000, met 300.000 hoogtemeters. Cijfers die ons waarschijnlijk zouden hebben afgeschrikt. Ontdek in deze twee lezingen waarom poco a poco (beetje bij beetje) ons lijfmoto is geworden.”

Frank en Jacinta hielden tijdens hun wereldreis door de Amerika’s een blog bij, te vinden op hun website Spinning South.