Lezing Rome Reitsma – GEANULLEERD

 

De lezing gaat helaas niet door. 

 

Hans geeft een lezing over zijn legendarische route naar Rome. De Reitsma-route loopt van Amsterdam naar Rome en is het levenswerk van Hans. Al ruim 25 jaar is de route in beweging en brengt Hans regelmatig verbeteringen aan. Ook zijn er vele alternatieven in kaart gebracht. Er is waarschijnlijk geen andere fietsroute te vinden waar zo veel tijd en energie in gestopt is door de maker.

Over de route schrijft Reitsma het volgende: “Reitsma’s Route naar Rome is een schitterende toeristische fietsroute van ongeveer 2180 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. Je fietst door mooie, afwisselende landschappen en sfeervolle oude steden en stadjes. Vooral tot en met de Alpen is de route erg rustig, vaak zelfs autovrij. Toch kom je wel van tijd tot tijd door een plaatsje met winkels en horeca. Na de Alpen worden fietspaden en stille weggetjes schaarser. Ook daar is echter naar de rustigste wegen gezocht”.

De route is al door velen gefietst en men is over het algemeen zeer enthousiast. Kortom voor wie nog een mooie bestemming zoekt, de Reitsma-route is volgens ons een echte aanrader. Mocht je de route al hebben gekozen of reeds hebben gereden, ook voor hen is het natuurlijk leuk en leerzaam de maker te ontmoeten.

Kijk voor (veel) meer informatie ook op de website van Hans Reitsma en de website van de europafietsers.nl.

De lezing gaat helaas niet door.