Bij Beagle Bikes vinden we het leuk om onze kennis over fietstechniek en onze passie voor het reizen met de fiets te delen. Dat begint bij het uitgebreide en toegespitste advies tijdens het aanschaffen van jouw droomfiets.

En als je eenmaal op pad gaat dan bieden wij twee cursussen aan om het fietsen nog leuker te maken, namelijk:

  • Smartphone GPS-navigatie
  • Fietsonderhoud voor onderweg

Om iedereen goed te kunnen begeleiden hebben beide cursussen een groepsgrootte van 6 personen. Scroll verder voor meer informatie over de cursussen.

Lezingen
Naast de cursussen geven we ook regelmatig lezingen bij ons in de winkel. Daarnaast zenden we de lezing live uit middels ZOOM, zodat je desgewenst vanuit thuis mee kunt doen. Ga naar de pagina Lezingen voor een actueel overzicht.


Smartphone GPS-navigatie

Leer hoe je met de betere offline navigatie-app – waarbij de kaart voorop staat! – met véél meer gemak routes kunt volgen en daarnaast eten, accommodatie, bezienswaardigheden en dergelijke kunt vinden. Zonder gebruik te hoeven maken van internet! 

Naast de navigatie-app komen verscheidene route-websites, stuurbevestiging en stroomvoorziening aan bod. Voor de liefhebber wordt ook behandeld hoe je de smartphone-navigatie kunt combineren met een gps-toestel (Garmin Edge of Wahoo Elemnt).

Leerzaam voor iedereen die fiets- of wandeltochten maakt en onderweg meer wil ontdekken, óók dichter bij huis. Nooit meer verdwalen maar onbekommerd dwalen! 

Er zijn twee verschillende cursussen, voor de iPhone en voor de Android smartphones. Ter introductie kun je de bovenstaande opname van de lezing bekijken waarin je alvast een idee krijgt van wat het navigeren met de smartphone inhoudt.


Fietsonderhoud onderweg

Leer in deze cursus hoe je in één goed gevulde dag jouw eigen fiets kunt onderhouden en repareren terwijl je op reis bent.

De meest voorkomende onderwerpen worden uitgebreid behandeld, zoals banden plakken, pedalen verwijderen, remblokjes afstellen en vervangen, stuur- en zadelafstelling, kraakjes verhelpen, gebroken spaak repareren, riem/ketting vervangen, rohloff/pinion olie verversen, derailleur afstellen, inpakken voor vervoer, en meer.

Leerzaam voor iedereen die op fiets-vakantie gaat en onderweg zelfredzaam wil zijn. Neem bij voorkeur jouw eigen fiets mee, maakt niet uit van welk merk.