Fietsreparatie setje voor thuis en onderweg

Wie kent niet het metalen rood witte fietsreparatie setje wat zo heerlijk rammelt in de fietstas? Wellicht heb je m nog ergens thuis in de schuur liggen en/of gaat hij zelfs nog steeds mee op reis.

Nostalgie daargelaten moeten we met eerlijkheid bekennen dat wij m zelf niet meer gebruiken. Er zijn inmiddels vele alternatieven op de markt in de vorm van bijvoorbeeld multitools, bandenlichters en supersonische plakkers.

Om je het leven iets makkelijker te maken hebben wij zelf een reparatie setje samengesteld bestaande uit lichte doch betrouwbare onderdelen. Met deze tools heb je alles -maar niks te veel- bij je wat je nodig hebt. Bestel in de webshop

Het setje bestaat uit:

-de fantastische Ratchet Rocket van Topeak met losse bitjes. Deze tool is klein maar zo betrouwbaar en sterk dat we hem zelf in de werkplaats ook gebruiken. Het simpele ontwerp zorgt ervoor dat je ook in gekke hoeken en door kleine openingen je bouten aan kan draaien. Met een sleutelbos achtige multitool is dit bijvoorbeeld onmogelijk.

-Een mooie compacte sleutel met de maten 8 en 10, dit zijn de meestgebruikte maten voor moertjes op de fiets.

-Drie bandenlichters gemaakt van een kunststof met precies de juiste stijfheid en vorm om de banden makkelijk op- en van de velg te krijgen. Dit kunststof heeft ook in tegenstelling tot metaal een hele kleine kans op lekprikken wanneer je de band weer op de velg legt.

-Setje van negen cirkelvormige plakkers in verschillende maten. Setje is inclusief een stukje schuurpapier om de band licht op te schuren. De plakkers zijn zelfklevend.

-Een tubetje met solutie. Ondanks de zelfklevende plakkers raden we aan de band -na het lichte opschuren- te besmeren met wat lijm.

-Spokey; volgens ons de beste tool om de nipples van je wiel af te stellen. Dit heb je bijvoorbeeld nodig bij spaakbreuk of wanneer je een slag in je wiel hebt.

Met deze set heb je een mooie basis voor thuis en op reis. Om je reparatie set compleet te maken raden we aan om je eigen fiets langs te lopen. Ook hangt het natuurlijk af van hoe lang je weggaat hoe veel reserve onderdelen slim zijn om mee te nemen. Zo heb je voor Rohloff bijvoorbeeld bitje T20 nodig. Extra onderdelen die voor op reis handig kunnen zijn:
-reserve spaken passend bij jouw wiel
-kettingolie
-riemstick
-remkabels of olie
-schakelkabels (binnen/buiten)

Mocht je geen idee hebben hoe deze reparatie tools en onderdelen te gebruiken en zou je dit voor vertrek wel graag willen leren kun je bij onze monteur Johan een fietsreparatiecursus volgen. Klik hier voor meer informatie.