Beagle Bikes etalage in Utrecht. Santos World Store.

Santos en Beagle Bikes: dé ultieme combinatie

Santos en Beagle Bikes: een ijzer sterke combinatie.

Santos is een oer-Hollands bedrijf dat in 1997 door Robbert Rutgrink is opgericht. Robbert is een echte fietser. Zijn passie voor fietsen en techniek komt vol tot uitdrukking in de fietsen die Santos maakt. Robbert heeft zelf ruim zes jaar lang een fietsenwinkel bestierd. Zijn ervaringen als fietser en fietswinkeleigenaar zijn de stuwende krachten achter SSantos werkplaatsantos. Custombuild is namelijk waar ze in Nieuw-Vennep in geloven. Elk mens is uniek met zijn of haar eigen wensen. Kortom de klant staat centraal en geen wens is te gek. Ze zijn gek op techniek. Maar nog gekker op praktische toepassingen. De afweging die centraal staat is of het duurzaam is en betrouwbaar. Kortom de fietsen hangen vol met extreem betrouwbare bewezen techniek.

Het bedrijf is van bescheiden omvang en elke fiets wordt door slechts een monteur opgebouwd. De kwaliteit van de fietsen zijn al jarenlang onomstreden. Het aantal wereldreizigers dat op de fietsen van Santos naar alle uithoeken is gefietst onder meest barre omstandigheden is niet meer te tellen. Waaronder ik zelf, op een Travelmaster 2.6, ben ik zonder een centje pijn twee jaar de wereld over gefietst en op ontelbaar veel Santos Travel Master 2.6 van Jorma Bosch in China, Beagle Bikesfietsvakanties geweest. De fiets heeft haar werk altijd perfect gedaan. Ik heb nooit een serieus probleem gehad ondanks extreem gebruik.

Het bedrijf pioniert er lustig op los, zo waren ze trendsetter met de riem ipv ketting, dit is overgenomen door talloze andere merken. Verder ontwikkelt het eigen onderdelen als deze niet voor handen zijn op het kwaliteitsniveau dat Santos stelt. Voorbeelden hiervan zijn montageboosters voor de Magura remmen. Dit zodat de remkracht nog groter is en de boel niet roest. Er zijn echt nog talloze voorbeelden, maar die ga ik niet hier behandelen. De politie en talloze andere diensten en bedrijven hebben voor Santos gekozen, dit omdat de fietsen functioneren onder alle omstandigheden en zeer onderhoudsarm zijn. Ze doen het gewoon altijd.

Santos is een bijzonder transparant bedrijf en ontvangt elke vrijdag talloze fietsers, niet zelden worden ze door Robbert zelf geholpen en rondgeleid door het hele bedrijf. Deze service is echt heel erg fijn en betekent in praktijk dat de klant zijn of haar beoogde fiets kan testen in de juiste maat en ook verschillende fietsen naast elkaar kan testen. Men doet niet aan het tijdelijk oprekken van productie in het hoog seizoen, dit om de kwaliteit te borgen. De gebruikte onderdelen zijn onomstreden en no nonsens. Santos gaat uit van functionaliteit en degelijkheid. Het bedrijf heeft vele ambassadeurs die zeer serieus genomen worden en de feedback zorgt voor een niet aflatende cyclus van verbeteringen.

De mannen in Nieuw Vennep hebben voor vrijwel elke wens een hele mooie fiets ontworpen die aan te passen is naar de specifieke eisen van de fietser. Of het om wereldreizen gaat of woon-werkverkeer Santos heeft een mooie fiets bedacht. Overigens is de service van het bedrijf ook van eenzame hoogte. Na alle jaren ervaring in de fSantos onderdelenietsenbranche hebben we geen betere service ervaren dan die van Santos. Als een klant ergens een probleem ervaart is de grondhouding dat we dat gaan oplossen Santos en wij van Beagle Bikes. Hierin gaan we beiden heel ver, kortom Beagle Bikes en Santos is een ijzer sterke combinatie voor elke fietser. Kom gerust langs voor vragen, advies of gewoon een kop koffie.

Johan en Jorma