Lezing Oeganda & Rwanda – 5 juni – GEANULLEERD

Avontuurlijk fietsen door Oeganda en Rwanda

Oeganda en Rwanda zijn waarschijnlijk niet de eerste landen waar je aan denkt bij het plannen van je volgende fietsavontuur. Toch legt Zinzi graag uit, waarom deze landen wat haar betreft wel hoog op je wensenlijst thuis horen. Altijd al eens tussen de zebra’s willen fietsen? Op je zadel willen swingen op de bonkende, Afrikaanse beats van voorbij rijdende pick-up trucks vol groene bananen? Wakker willen worden in de jungle met enkel het geluid van cicaden op de achtergrond?

Zinzi bracht ruim drie jaar door in Oeganda en bezocht vanuit daar ook vele landen in de regio, waaronder Rwanda: het contrast tussen twee buurlanden kan bijna niet groter zijn! Toen ze in 2022 onverwachts voor AWOL in Rwanda terechtkwam en in 2023 een fietsreis door Oeganda mocht uitzetten, twijfelde ze dan ook geen moment.

Tijdens deze lezing neemt Zinzi ons mee op avontuur door Oost-Afrika. Ze zal zich in de lezing richten op:

  • Wat kun je verwachten als je gaat fietsen in Oeganda en Rwanda?
  • Welke verschillen en overeenkomsten zijn er tussen beide landen?
  • De fietsreizen van AWOL in Oeganda en Rwanda
  • Natuurlijk deelt ze ook grappige anekdotes over het leven in en het reizen door dit bijzondere stukje Oost-Afrika.

GEANULLEERD | Woensdagavond 5 Juni, 19:30 – 21:00. 

De lezing wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. De fysieke plekken in de winkel zijn schaars dus geef je snel op! Je kunt je altijd opgeven om online via zoom mee te doen. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

.