Lezing Stormreis van een jonge hond – 1 mei

20.000km door Europa, de Balkan en Turkije.

Bram den Hertog fietste een jaar lang door Europa, de Balkan, Turkije en terug en schreef er een boek over: ‘Stormreis van een jonge hond’.

Zijn avonturen en belevenissen laten je lachen en verbazen, terwijl hij een eerlijk inkijkje geeft in wat er in zijn hoofd omgaat. Wat doet het met een mens als hij langs vluchtelingenkampen rijdt en de keuze krijgt voorgelegd met welke Turkse dochter hij wil trouwen?

Luister naar zijn verhaal op 1 mei 19:30 en krijg na afloop de mogelijkheid om voor €20 een gesigneerd boek aan te schaffen. Hieronder een beschrijving van zijn boek:

‘Tranen vloeien rijkelijk wanneer ik mijn ouders vertel dat ik stop met de poltieacademie.’ Daarmee begint het nieuwe leven van Bram den Hertog. Deze vogel moet uitvliegen. Een nieuwe wereldfietser is geboren. Vrouwen spelen in die besluitvorming een onmiskenbare rol. De eerste tocht maakt hij nog samen met zijn vader, maar dan neemt zijn nieuwe bestaan definitief vorm aan en fietst hij richting Duitsland en daarna alsmaar verder richting Metz en Luxemburg en via Frankrijk en Spanje belandt hij ten slotte in Portugal. Zijn doel is de Sahara, maar de reis zal heel anders verlopen… Niet alleen Covid gooit roet in het eten, maar ook de liefde, Janneke. De tweede reis is hij beter voorbereid en beter toegerust. Samen met zijn vader fietst hij naar Zürich, waarna hij alleen verdergaat. Kou en ontberingen, hitte en materiaalpech, maar ook een oneindig geluksgevoel, bizarre ontmoetingen en mijmeringen overvallen hem onderweg. Stug fietst hij door naar Italië, Oostenrijk en Slovenië, waar zijn vriendin ook weer van de partij is. Zodra zij weer naar Portugal is vertrokken begint de derde reis: de Balkandroom. Naar Kroatië, Albanië, Macedonië en ten slotte Turkije. Bram verhaalt heel verfrissend over zijn fietsleven. Openhartig en emotioneel over zijn manier van naar het leven kijken, zijn verwachtingen over de toekomst en zijn ongebreidelde verlangen naar, jagend op zijn fiets, de wereld ontdekken in al haar schoonheid en wreedheid, loskomen van zijn thuiswereld. En zo trapt Bram bijna ongemerkt ruim 19.000 kilometer weg en wij fietsen mee in die denkwereld van een jonge hond.

Bram den Hertog
Deze begin dertiger is een reisfietser in hart en nieren. Bram verliet de politieacademie om zijn passie te kunnen najagen: de wereld verkennen op de fiets. Inmiddels heeft hij meer dan 20.000 km afgelegd, waarbij hij zijn fysieke grenzen heeft verlegd en vooral zichzelf beter heeft leren kennen. Hij heeft er een openhartig boek over gepubliceerd: Stormreis van een jonge hond. Zijn volgende uitdaging: Zuid-Amerika in 2025. 

 

Woensdagavond 1 mei, 19:30 – 21:00. 

De lezingen wordt gegeven in de winkel van Beagle Bikes, Utrecht. De fysieke plekken in de winkel zijn schaars dus geef je snel op! Je kunt je altijd opgeven om online via zoom mee te doen. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Geef je op middels onderstaande knop waar je aan kunt geven of je fysiek aanwezig wilt zijn of liever wilt meedoen via zoom. De kosten bedragen respectievelijk €6 en €3.

.